Novosti Sport Događanja

1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu

11.11.2019. / Juraj Odrčić

Dolazak hladnijih dana u stanje pripravnosti stavio je veliku i malu zimsku službu kojom upravlja VG Komunalac, a upravo je danas napravljena smotra zimske službe na kojoj se vidjelo s kojom mehanizacijom se može računati u zimskim mjesecima.

- Mehanizacija je u vrlo dobrom stanju, kooperanti i mi kao stožerna tvrtka smo spremni za početak zime. Još uvijek nam vremenski uvjeti idu na ruku, no kakva god bude situacija, vrijeme je nepredvidljivo, sve što treba za zimsku službu je spremno - poručio je Jurica Mihalj, predsjednik uprave VG Komunalca.

Područje grada Velike Gorice i okolnih naselja je veliko, najbolje o tome govori podatak o brizi za čišćenje 581 km gradskih i prigradskih prometnica, a tu je i 58 kilometara nogostupa, 40 autobusnih stajališta, 1800 parkirališnih mjesta pod naplatom... Uz potrebitu mehanizaciju rezervirano je i velikih 1200 tona soli i 600 tona sipine.

 - Pedesetak vozila sudjeluje u obavljanju 42 zadatka. To su 22 traktora, imamo 20 kamiona, no tu su i manji strojevi, rovokopači i drugi strojevi koji se koriste u zimskoj službi - pojašnjava Mihalj dodavši da je ove godine kupljen i jedan novi traktor, a nešto mehanizacije obnovili su i kooperanti o čemu svjedoči i bijeli Lamborghini na smotri.

Nezadovoljstva s čišćenjem snijega uvijek je bilo, a i bit će, svjesni su i u zimskoj službi, no ponekad su i očekivanja građana nerealna. Posebno pozivaju vozače u prometu da prilagode svoja vozila i vožnju zimskim uvjetima na cesti te pripaze u prometu, naročito pri poledici na cesti.

 - Nadvožnjaci su mjesta koja su posebno problematična zbog toga što puno brže dolazi do ledišta cesta, na to su upozoreni svi naši voditelji - dodaje direktor Mihalj.

Galerija slika

1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu 1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu 1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu 1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu 1200 tona soli, 600 tona sipine i 50-tak vozila spremno za zimsku službu

Podijeli