Novosti Sport Događanja

Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi

10.04.2021. / Maja Peranić

Pump track u sportskoj zoni u Rakarskoj jutros je službeno otvoren. Velika Gorica je tako dobila moderan sportsko rekreacijski sadržaj i tako stala uz bok europskim metropolama u kojima su ovakve staze pravi hit! U Hrvatskoj je ovo najveći pump-track poligon, a riječ je i o jednom od tri najveća u Europi.

Velikogorički pump track otvorio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Iznimno nas veseli da je ovaj projekt pun pogodak što je vidljivo svaki dan pogledom na ovu stazu kada vidite da djeca od ranoga jutra do kasno na večer čekaju svoju priliku da dođu provozaju se i uživaju u benefitima ove staze-kazao je Ačkar.

Pump track se proteže na 1700 metara kvadratnih što ga čini najvećim u Hrvatskoj i trećim najvećim u Europi. Vrijednost radova je 750 000 kuna, a još će se napraviti i popratni sadržaji u vidu klupica , pitke vode i sanitarnog čvora. Ačkar naglašava kako je ovo tek početak takvih sadržaja u Velikoj Gorici i najavljuje, nagodinu, otvorenje druge staze namijenjene za skateboarding i rolanje.

-Ovo je prva faza pump track staze, druga je skate staza i staza za rolanje koje će biti pored. To ćemo također, nakon što otkupimo ovu jednu sitnu česticu između koja je u privatnome vlasništvu, krenuti uređivati, a očekivati možemo da ćemo iduće proljeće otvoriti i taj drugi track-rekao je.

Iako se sam nije usudio isprobati ovu zahtjevnu i izazovnu stazu, uvjeren je kako će ovo pobuditi interes u mlađim naraštajima, no poručuje kako je najvažnije paziti na sigurnost, obavezno staviti kacigu i oprezno voziti.

-Najbitnije je obavezno koristiti zaštitnu opremu, kacigu, s obzirom na to da je staza izazovna i zahtjevna, ni sam se nisam usudio provozati na njoj. Prvenstveno sigurnost ispred svega. Treba imati opremu, a nakon toga maksimalno stupanj sigurnosti da bude prisutan prilikom korištenja-poručio je Ačkar.

Vratolomije na pump tracku došla je prezentanti ekipa iz Slovenije, gdje se, u Ljubljani, nalazi najveći europski pump track. Ističu kako je ovo interdisciplinaran sport namijenjen svim generacijama.

-U Europi i svijetu pump track je veliki „boom”. Bitno je reći da se može svatko baviti time, da ide u taj sport bez neke opreme osim kaciga, bicikla, skejta, rola, bilo čega na kotačiće. Ne treba neka investicija u opremu, a i prednost je ta što staza nije zahtjevna za održavanje jer se radi o asfaltiranoj površini – rekao je Miha Glavić.

Izvođač radova na ovom pump tracku je slovenska firma Alianz. Hrvoje Šepić iz HD Navigacije, zastupnika Alianza u Hrvatskoj kazao je kako su ovakve staze vrlo popularne što pokazuje sve veći interes za njihovo otvaranje.

-Prva takva staza otvorena je prošlog ljeta u Svetoj Nedelji, ovo je druga i najveća, a upravo su krenuli radovi u Dugoj Resi na trećem pump tracku u Hrvatskoj. Očekujemo da će se u skorije vrijeme sve više ovakvog popularnog urbanog sadržaja otvarati i u našoj zemlji jer je velik interes građana za to – kazao je Šepić.

Velik interes pokazali su i Velikogoričani tjednima prije nego što je pump track službeno otvoren. Danas su jedva dočekali da zauzmu svoju poziciju na ovoj atraktivnoj stazi.

-Super je, probao sam bemić, dobro je i malo je komplicirano dok puše vjetar, ali dečki su mi puno objasnili. Nije me strah, već sam vozio i na romobilu, ako ideš malo brže samo treba na vrijeme zakočiti i s kočnicama i s nogama. Stalno sam bio tu i dok se nije otvorilo, pa ću i dalje dolaziti – rekao nam je Roberto koji je na stazu došao sa svojim prijateljima.

Ne sumnjamo da će svi oni uživati na ovoj novoj atrakciji u našem gradu, no još jednom podsjetnik na obaveznu kacigu kako bi uz uživanciju bili i sigurni.

Galerija slika

Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi

Podijeli