Novosti Sport Događanja

Aleksandar Horvat: U kampanju ulazim čistog srca i neopterećen prošlošću

14.12.2016. / Nefertum IT
Unatoč šuškanjima da bi velikogorički SDP mogao podržati HNS-ovog kandidata, na nadolazećim lokalnim izborima te je tvrdnje odbacio predsjednik GO SDP-a, Damir Šimunić, i rekao kako ostaju pri svom kandidatu. Listu Socijaldemokratske partije nosit će široj javnosti novo ime– Aleksandar Horvat, diplomirani ekonomist iz Starog Čiča.

Aleksandar Horvat 32-godišnji je kandidat za mjesto gradonačelnika na SDP-ovoj listi. Član je ove stranke osam godina, a trenutno obnaša funkciju tajnika u Gradskoj organizaciji. Uz to, pri kraju je drugog mandata u Vijeću Mjesnog odbora Staro Čiče i predsjednik je TO SDP-a Donje Turopolje. Mnoge je izbor nepoznatog imena iznenadio, no sam kandidat kaže kako svoju kandidaturu vidi kao dio svojevrsne katarze goričkog SDP-a koji je podbacio na proteklim lokalnim izborima.

-Od trenutka kada smo izgubili na lokalnima izborima krenula je svojevrsna katarza goričkog SDP-a i pomlađivanje stranke. Već duže vremena se ekipiramo, slažemo priču za nadolazeće izbore 2017. godine. Odgovornost se prebacuje s iskusnijeg na mlađi politički kadar koji sada preuzima konce u svoje ruke, što je normalna stvar kod reorganizacije političke stranke- pojašnjava nam Aleksandar Horvat zašto je baš on izabran na nositelja liste. Dodaje, sve je to rezultat poduže rasprave unutar gradske organizacije. Predsjedništvo je predložilo, a GO SDP-a donio tu odluku.

ahorvat3.jpg
 
-Objeručke sam to prihvatio. Naravno, tu je prethodio razgovor unutar moje obitelji jer su oni ti koji će podnijeti najveći teret oko moje kandidature. Kad smo se u obitelji dogovorili, to je bio presudan moment nakon kojeg sam odlučio da prihvaćam kandidaturu. Sama kandidatura me iznenadila u pozitivnom smislu jer to znači da sam svojim radom  i angažmanom u stranci potaknuo kolege da razmišljaju u tom smjeru i zahvalan sam predsjedniku Šimuniću koji me predložio. Moja osobna satisfakcija je da me cijene iskusniji kolege i mlađi članovi- rekao nam je Horvat.

„Očekujem pobjedu u svibnju“

Na pitanje što očekuje od kampanje za lokalne izbore, samouvjereno odgovara:

-Očekujem fer i poštenu borbu i očekujem pobjedu u svibnju- izjavio je Horvat.

U slučaju da ga građani izaberu kao novog gradonačelnika, kaže, prvo bi se pozabavio analizom poslovanja u gradskoj upravi, ali i u gradskim trgovačkim društvima.

- Prvo bi na redu sigurno bila dubinska analiza, ne da bismo mogli upirati prstom tko je ostavio kakvo stanje, ne da bismo pokazivali na kosture koji ispadaju iz ormara, a kojih će sigurno biti, nego da građani znaju koja je naša polazna točka, od kuda i kako kao stranka krećemo ako dobijemo izbore. Naglasak bi sigurno bio i na reorganizaciji u povlačenju sredstava iz EU fondova jer smo po tom pitanju na začelju u Zagrebačkoj županiji- kaže SDP-ov kandidat.

ahorvat2.jpg

Horvat kao glavne ciljeve svoje politike ističe privlačenje investitora, kanalizaciju Donjeg Turopolja i općenito revitalizaciju Donjeg Turopolja.

- Znamo da biciklističkih staza nema, nema odvodnje kanalizacijskih voda, izostaje uređenje novih cesta i adekvatnije održavanje postojećih, to su pitanja koja se zapravo provlače kroz sva mjesta i svima njima treba dati uvjete za normalniji život te tako uvesti Goricu u 21. stoljeće. Moramo postati šesti grad u Hrvatskoj, ne samo na papiru, to je privilegija i blagodat koju mi ne uživamo, a trebali bismo to početi živjeti– odlučan je Horvat.

„Šestim gradom u Hrvatskoj ne može se upravljati iz saborskih klupa“

Iako će mu mnogi prigovoriti zbog mladosti ili manjka iskustva u političkom životu grada, kaže, njegova prednost je što u kampanju ulazi neopterećen prošlošću.

- U ovu kampanju ulazim čistog srca, bez tereta prošlosti, dovoljno iskusan da stvarno učinimo Veliku Goricu boljom za život. Nisam saborski zastupnik i svo svoje vrijeme dat ću gradu na raspolaganje od 0 do 24, ako nam građani daju povjerenje, ja to neću iznevjeriti. Šesti grad u Hrvatskoj se ne može voditi iz saborskih klupa, treba biti s građanima, grad je živi organizam koji diše cijeli dan, i treba s njim raditi. Spram drugih kandidata moja je prednost mladost, elan, pristup problemu. Treba ne samo detektirati probleme, veći pronalaziti rješenja- poručio je Aleksandar Horvat.

ahorvat4.jpg

Iskusniji političari ga ne plaše, i kaže, rado bi se odazvao sučeljavanju svih kandidata na lokalnoj razini, kada bi sučeljavanja bilo.

-To bi pridonijelo većoj razine demokracije izbora, građani bi čuli što im imamo ponuditi i mogli bi sami procijeniti tko je iskreniji, a od svih njih ja nemam razloga ne biti iskren. Ako građani žele bolju budućnost i da se Velika Goricu vrati Velikogoričanima, a naselja dobiju osnovne uvjete za život, glasat će za nas- zaključio je Horvat pozvavši sve zainteresirane na svoje javno predstavljanje koje će se 27. prosinca održati u Vatrogasnom domu u Kurilovcu.

Članak je objavljen u 100. broju VGdanas novina.

Podijeli