°C 25

Bandić nudi Vladi RH tramvaj do aerodroma!

15.01.2019.

Juraj Odrčić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je kako će Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću uputiti pisani prijedlog pet ključnih zajedničkih projekata za zagrebačko područje.

Radi se o već od prije poznatim projektima, a koji nemaju utjecaj samo na Zagreb već i velikogoričko područje. Tako od pet projekata, izuzev Imunološkog zavoda, svi ostali imaju i direktan utjecaj na Velikogoričane i velikogorički prostor.

U području zdravstva uz Imunološki zavod to je dječja bolnica u Blatu, zapušteni projekt čija bi realizacija znatno poboljšala i uvjete specijalističkih i bolničkih tretmana za Goričane, a naročito olakšala i pristupačnost istih s obzirom da za najveći dio zdravstvenih usluga sada treba ići u središte Zagreba i podsljemensku zonu.

Od posebnog utjecaja na okoliš je projekt "Zagreb na Savi" kojim bi se regulirao i tok Save te razina podzemnih voda na cijelom području južno od Zagreba, a što će se u prostoru vidjeti na cijelom potezu granice Grada Velike Gorice od Mičevca do Bukevja.

Treća skupina projekta od kojih se traži suradnja Vlade RH sa Zagrebom se odnosi na tramvajski promet i to nabavom novih 60 tramvaja i tračničkom prugom prema Zračnoj luci Franjo Tuđman. Nakon uređenja Radničke ceste do Domovinskog mosta kompletiran je koridor kroz koji se treba produžiti tramvajska mreža koja bi išla sve do zračne luke. Dođe li tramvajska pruga do zračne luke preostaje izgraditi svega 2 km pruge za tramvajsko okretište u Velikoj Gorici.