°C 0

Barišić: Spreman sam odgovoriti na sva pitanja

17.09.2020.

Ivana Ćurić

Nakon prijelomne vijesti koja je odjeknula u svim medijima iz Hrvatskog sabora medijima se obratio gradonačelnik i saborski zastupnik Dražen Barišić naglasivši kako ga još nitko nije kontaktirao po pitanju cijelog slučaja, ali i da je spreman odgovoriti na sva pitanja.

-Čuo sam iz medija o svemu, nitko me nije kontaktirao. Jutros sam bio u Gradu na svom radnom mjestu u Velikoj Gorici i tu sam sad uz Saboru, spreman sam odgovoriti na sva pitanja. Onako kako će sustav zatražiti da se ponašam, ja ću se ponašati. Smatram da nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo. Mogu samo reći da je Grad svake godine imao odlično mišljenje revizije, Grad je aktivan, posluje, i tvrtka koja se spominje je također pozitivna, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao -izjavio je Dražen Barišić.

Na upit novinara rekao je da nije angažirao odvjetnika, a o tvrtki Elektrocentar Petek koja se spominje u aferi, poručio je kako vjeruje da je sve bilo po zakonu.

-Vjerujem da ne postoji nikakav rep i da je sve bilo rađeno po zakonu u odnosu te tvrtke, Grada Velike Gorice i naše trgovačkog društva. To su bili elektro-poslovi i poslovi niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka koja ima više stotina zaposlenih i sve potrebne reference. Često je kao izvođač radova općina, gradova i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki-odgovorio je Barišić.

Više o svemu znat će se i nakon sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će u 17 sati raspravljati o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv dvojce saborskih zastupnika.

 

(Izvor: 24sata)