°C 5

Barišiću istražni pritvor, predlaže se ispitivanje 40 svjedoka

19.09.2020.

Juraj Odrčić

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je zahtjev državnog odvjetništva te gradonačelniku Draženu Barišići odredio istražni zatvor od 30 dana!

 - Nastavno na rješenje o provođenju istrage protiv 11 okrivljenika od 17. rujna 2020., USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1972., 1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju – priopćio je USKOS vezano uz Barišićev slučaj.

Prema informacijama u njegovom slučaju predloženo je ispitivanje 40 svjedoka, a kako je u zahtjevu za istražni zatvor kao razlog navedena i mogućnost ponavljanja djela zbog gradonačelničke dužnosti, Barišiću bi se taj jednomjesečni zatvor mogao i produžiti. U istom slučaju SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić već je najavio da će podnijeti ostavku, dok Barišićev branitelj kaže da će on još o tome razmisliti.

- O tome nismo razgovarali jer to zasad smatramo nepotrebnim. On se ne osjeća krivim za to. Zašto bi čovjek odstupio ako smatra da nije napravio ništa protuzakonito - rekao je odvjetnik Igor Cišper, a prenosi HRT.

Barišić je na ispitivanju rekao da nije poduzima nikakve radnje da bi ova firma dobivala poslove u Velikoj Gorici.

- To su normalni kontakti. Kontakti su postojali, normalno da postoje kapitalne investicije koje radi jedan grad, u koje ulaže grad i normalno da je gradonačelnik taj koji mora znati o kapitalnim investicijama. I da mora biti informiran o tome što se događa – rekao je novinarima odvjetnik Cišper.

Iz USKOKA je već medijima procurilo da je prvooptuženi Petek imao niz razgovora s goričkim gradonačelnikom te direktorom VG Vodoopskrbe Tomislavem Jelisavcem. I njemu je, kao i dvjema djelatnicima VG Vodoopskrbe – Katarini Gašparac i Mirjani Prodan, također određen istražni zatvor.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL