Novosti Sport Događanja

Božić je pred vratima

18.12.2016. / Nefertum IT
Posljednje nedjelje došašća donosimo prigodno duhovno razmatranje kojeg je ove nedjelje pripremio vlč.Norbert Ivan Koprivec.

Današnja čitanja žele nas još jednom podsjetiti tko je Isus. Evanđelje opisuje Isusov ulazak u našu povijest, naš svijet. Želi se jasno pokazati kako je Isus Davidov potomak i Emanuel. On je u povijesnom nizu ispunjenje starozavjetnih nadanja, netko duboko ukorijenjen u svetu povijest iz koje proizlazi kao završetak i vrhunac. Najava iz 1. čitanja nalazi, tako svoje ispunjene u Isusu.Bog je s nama, za nas. On odabire malene i nepoznate za velika djela. Josipa i Mariju.  Njih je vodila ista vjera i isto predanje Bogu. Pokazali su izvanrednu spremnost prihvatiti ono što Bog od njih očekuje. Bog im daje dodatna i dostatna objašnjenja i s tim i određenu sigurnost. Emanuel Bog s nama označuje Božji odnos prema nama. On je s nama  da nas hrabri, jača , pomaže i vodi. Bog s nama znači da je Bog i za nas, na našoj strani. On nam daruje svoju budućnost.

Boga dolazi malenima, neznatnima i danas. Ne u buci, ne u trgovačkim centrima, nego u tišini: u molitvi, svetoj misi, u dobroj svetoj ispovijedi. Što će nam vanjština Božića, ako nismo u miru s Bogom i s bližnjima. Otvorimo se Kristu; on je Bog s nama i za nas. Ne bojmo se, nego hrabro zakoračimo u novo vrijeme koje dolazi. Amen!

Podijeli