°C 13

Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja

24.11.2020.

Ivana Ćurić

Mjesec dana dijeli nas od Božića, a ekipe VG Komunalca započele su s božićnim uređenjem grada, pa se razni ukrasi sreću na svakom ćošku, a postavljaju se i božićne jelke.

I ove godine Velika Gorica ukrašava se po već postojećem planu, noviteta nema, no lampice će uskoro zašareniti naš grad i tako barem u večernjim satima tjerati zimsko sivilo nagovještajem najljepšeg doba u godini.

-Ove godine postavljamo sve kao i prošle. Dakle postojeći nakit, obzirom da zbog situacije oko pandemije ništa novo nije nabavljano. U nedjelju se pali prva adventska svijeća, a kroz ovaj i sljedeći tjedan ćemo upaliti i sav ostali nakit u gradu. 

Djelatnici VGKomunalca s uređenjem su krenuli 9. studenog, dizalica, transporter i desetak djelatnika svakodnevno odrađuje ovaj dio radnih zadataka.

-Sutra se montira adventski vijenac, a ekipi se od sutra priključuju i električari na spajanju i uključivanju. Do nedjelje ćemo upaliti nakit oko muzeja, centar i Lučićev park koji će ponovno biti uređen i obasjan u punom sjaju i na koji smo posebno ponosni. Sav ostali nakit bit će upaljen najkasnije do 6. prosinca. Nadamo se kako ćemo u ove tmurne i pomalo tužne dane, obzirom na situaciju u svijetu, uspjeti unjeti malo pozitivnog ozračja te osjećaja zajedništva, topline, bliskosti i svega onoga što nam božićno vrijeme donosi. Posebne pohvale i zahvale želim uputiti našim vrijednim djelatnicima koji kao i svake godine, ove poslove obavljaju ažurno, profesionalno i s puno pažnje-rekao nam je direktor Komunalca Jurica Mihalj.

Ono što su građani mogli primjetiti je to da radovi na postavljanju klizališta na Šetalištu Franje Lučića nisu počeli, a s obzirom na epidemiološku situaciju, klizališta jednostavno ove godine neće biti. Omiljeno klizalište Goričana još jedan je sadržaj kojeg nam je ukrala korona ove godine.

Galerija slika

Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja Božićno uređenje: Sutra stiže veliki adventski vijenac, svi ukrasi zasvijetlit će do Nikolinja