Novosti Sport Događanja

Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji

18.11.2023. / Ivana Ćurić

U sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara i kada je u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom prigodom mnogi Velikogoričani su se i ove godine uputili u herojski grad na Dunavu i stradalničku Škabrnju, mjesta koja su danas između ostalog i mjesta nade da se onakve strahote, pogibije i ratni zločini nikad neće ponoviti.

Među onima koji su ovih dana pošli iskazati počast u Vukovar bio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima, koji su tom prigodom zapalili svijeće na Memorijalnom groblju, obišli Ovčaru i druge znakovite lokacije u Vukovaru. Članovi goričke HVIDRA-e su jučer,a  pripadnici povijesne postrojbe Turopoljski banderij danas također odali počast svim stradalima u Škabrnji.

 

(foto:Facebook)

Galerija slika

Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji Dan sjećanja: Velikogoričani u Vukovaru i Škabrnji

Podijeli