°C 13

Danas 13 novih slučajeva u županiji, od toga jedan iz Velike Gorice

27.09.2020.

Maja Peranić

Još je jedna osoba iz Velike Gorice pozitivna na Covid-19, dok je na području naše županije u posljednja 24 sata 13 novih slučajeva.

-U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 13 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 6 Grad Vrbovec, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Stupnik, 2 Općina Brckovljani), a izliječene su 2 osobe-izvijestili su iz Zavoda.

Od 13 novooboljelih osoba 8 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana sa svadbama, 1 sa privatnim okupljanjem, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 23 osobe.

Podsjećamo kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije donio Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. Tako će posebne epidemiološke mjere na području Zagrebačke županije biti na snazi do kraja listopada-ističu iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.