°C 6

Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja!

21.02.2021.

Maja Peranić

Nekada je bio aktivan darivatelj krvi koju je za svoga života darovao gotovo 100 puta, i tako tim nesebičnim činom redovito pomogao mnogima. Riječ je o 86-godišnjem gospodinu Stanku iz Turopolja, stradalniku razornog potresa.

Pomoć je danas potrebna njemu, pa je Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organiziralo akciju kako bi ovom višestrukom darivatelju pomoglo u ovim teškim trenucima.

-Ekipa Crvenog križa Velika Gorica u pomoć stradalniku od potresa iz Turopolja. Gospodin Stanko ima 86 godina, živi sam, a bio je darivatelj krvi sa skoro 100 darivanja. Nekada je spašavao živote drugima, a sada je došlo vrijeme da primi pomoć-kazali su iz Crvenog križa.Kuća u kojoj živi pretrpjela je oštećenja u potresu, nema tekuće vode, a potrebna mu je i hrana te pomoć u kućanstvu.

-Sredili smo mu drugu prostoriju u kući, očistili, donijeli novu kuhinju, tepihe...jer soba u kojoj je do sada živio je stradala u potresu pa mu je kiša curila po krevetu. Pošto nema tekuće vode, naša domaćica iz programa Pomoć u kući će ga povremeno obilaziti, donositi mu hranu, odnositi posteljinu i odjeću na pranje, čistiti, kuhati-istaknuli su iz Crvenog križa.Na žalost, ljudi u potrebi danas je sve više, a Velika Gorica puna je vrijednih humanitaraca koji redovito organiziraju razne akcije, kao što je i ova, a na nama je da ne okrećemo glavu nego se, svak prema svojim mogućnostima, na njih odazovemo.

(foto: Crveni križ Velika Gorica)

Galerija slika

Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja! Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja! Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja! Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja! Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja! Darujući krv pomagao je mnogima, a sada je pomoć potrebna njemu: Crveni križ u akciji za svog darivatelja!