°C -1

Desetak teških krađa počinila 40-godišnja žena, u dva slučaja imala je i pomoć 38-godišnjaka

17.11.2020.

Ivana Ćurić

Zagrebačka policija pronašla je osumnjičene za provale na području Zagreba i Velike Gorice. Zbog ovih kaznenh djela privedena je 40-godišnja žena i 38-godišnji muškarac.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 38-godišnjakom zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem, od čega je jedno u pokušaju dok je 40-godišnjakinja počinila još devet teških krađa, od čega je jedna u pokušaju.

-Sumnja se da je u razdoblju od 22. travnja do 12. srpnja 2020. godine 40-godišnjakinja provaljivala u domove na području Zagreba i Velike Gorice pomoću prikladnog alata, nakon čega bi iz unutrašnjosti otuđivala novac, nakit i ostalo. Osumnjičena se na mjesta počinjenja kaznenog djela najčešće dovozila automobilom, a u dva navrata kaznena djela činila je u društvu 38-godišnjaka-izvjestila je Policijska uprava zagrebačka.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 61.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.