°C 31

DIP-u prijavljene nepravilnosti na biralištu u Črnkovcu

08.07.2020.

Ivana Ćurić

Po dojavi građana na goričkom biračkom mjestu 29. u Velikoj Gorici prijavljene su nepravilnosti, odnosno kandidat s jedne izborne liste tvrdi da ima dokaze da ima dva preferencijalna glasa u tom mjestu, a koja nisu evidentirana u službenim rezultatima izbora.

- U najmanju ruku dogodila se nepravda, kao što znate bio sam nezavisni kandidat na listi broj 2.Na biračkom mjestu Črnkovec gdje je zabilježeno da imam 0 glasova, za minimalno 2 osobe znam da su glasale za mene. Također imam uslikan glasački listić i osoba je voljna posvjedočiti. Jesu li se navedeni glasovi prebrojali u nevažeće, na tom biralištu su bila četiri, ili su dani drugom kandidatu/stranci nadam se da će ispitati nadležne institucije-rekao nam je Hrvoje Senegović s liste MOST-a. Svjestan je da dva glasa neće promijeniti rezultate, no upravo zbog ovog, kaže, trebalo bi uvesti elektronsko glasovanje.

Istaknuo je kako je o svemu obavijestio pravnike, zatim Gradsko izborno povjerenstvo te je ono proslijedilo slučaj na postupanje Državnom izbornom povjerenstvu. Nakon obrade znat će se više informacija.