°C 14

Do pilotske dozvole jeftinije nego do vozačke

24.03.2017.

ivana

Sjesti u kabinu zrakoplova i vinuti se nebu pod oblake nije nedostižan san, a da je tako, svjedoče i deseci pilota jedrilica koji su izašli iz jedriličarske škole Aerokluba Velika Gorica. Tome društvu sada se možete pridružiti i vi jer su u tijeku prijave za novu sezonu osnovne obuke pilota jedrilica.

Početak školovanja za pilote jedrilica započet će u travnju teorijskim dijelom, a školovanje će obuhvatiti sve potrebno letačko znanje, od aerodinamike do meteorologije. Nastava se održava u Cvjetnom naselju 18A (atomsko sklonište). Nakon teorijskog dijela slijedi i onaj zabavniji- letački dio na letjelištu Buševec, koji će se odvijati tijekom proljeća i ljeta te će uključivati 60 startova. Novost na letjelištu je ulaganje u opremu za vuču zrakoplova, pa će se tako uz polijetanje u aerozaprezi koristiti i start s vitlom, a što je gotovo prepolovilo troškove školovanja za pilota jedrilice.

Za sve informacije i upite o obuci pilota jedrilica možete se obratiti u sjedište Aerokluba, na adresu Cvjetno naselje 18a (sklonište), četvrtkom u 19.00 sati (zimski period), odnosno na kontakt broj 091 / 62 13 482 (Ivica Petak, nastavnik letenja) ili e-mail: ivica5ak@gmail.com te na broj 0989135132 (Ivan Vugrinović).

Gorički aeroklub već više od 60 godina okuplja zaljubljenike u letenje i zrakoplovstvo te su mnogi piloti svoje prve letačke sate napravili upravo na jedrilicama goričkog aerokluba. Želite li se vinuti nebu pod oblake, sada je pravo vrijeme za prijavu na obuku pilota jedrilica.