°C 25

Dobre vijesti: Velika Gorica bez novih oboljelih od koronavirusa

04.04.2020.

Petar Brnada

Prema jutrošnjim podacima Službe za epidemiologiju u Velikoj Gorici nema novih slučajeva zaraze.

-U protekla 24 sata nije registrirana niti jedna nova osoba oboljela od koronavirusa. Tako i dalje imamo 24 zaražena sugrađana te još troje zaraženih iz susjednih općina- izvijestio je ispred Stožera civilne zaštite Zdenko Sovina.

Novosti u javnom prijevozu i izdavanju propusnica

Sovina je još jednom podsjetio na dvije važne novosti u režimu naših života, a tiče se propusnica i izvanrednog javnog prijevoza.

-Uveden je novi sustav za izdavanje propusnica za nužno kretanje van mjesta prebivališta. Od ponedjeljka vrijede isključivo one propusnice izdane putem aplikacije e-propusnice. Koristite taj sustav za dobivanje propusnica iz nužnih obiteljskih razloga. Propusnice za odlazak na posao i dalje izdaju poslodavci. Za medicinske potrebe liječnici obiteljske medicine, a za vlasnike OPG-ova Ministarstvo poljoprivrede- poručio je Sovina podsjetivši da gorički Stožer za izdavanje propusnica i dalje radi svakoga dana uključujući vikend, od 8 do 20 sati u zgradi Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 34.

Od ponedjeljka kreće i izvanredni nužnu javni prijevoz koji mogu koristiti isključivo osobe s propusnicama za odlazak na posao.

-Grad Velika Gorica uveo je šest autobusnih linija za nužni prijevoz. Pet linija iz okolnih naselja Velike Gorice, te liniju od Velike Gorice do Velikog Polja, odnosno do granice između Gorice i Zagreba. Vozni red nužnih autobusnih linija možete pogledati na službenoj stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr- podsjetio je Sovina ispred gradskog Stožera.