Novosti Sport Događanja

DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima

03.09.2023. / Redakcija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veleševec jučer je obilježilo 95 godina svoga djelovanja. Osnovano je još davne 1928. godine na inicijativu učitelja Engesfela, a među prvih 20 članovi koji su se priključili inicijativi bili su Šimun Latin, Josip Antolek, Stjepan Antolek, Ivan Gregorec, Franjo Ščetko, Albert Klepac, Ivan Dolački, Stjepan Katulić, Ivan Hrešček, Stjepan Jurak i Petar Antolek.

Svečano obilježavanje počelo je postrojavanjem, svečanim ešalonom i polaganjem vijenaca za sve poginule vatrogasce i hrvatske branitelje, a zatim je u Vatrogasnom domu održana svečana sjednica i prigodni domjenak. Veliki jubilej bio je dobra prilika da se uruče priznanja članovima društva koji godinama pridonose razvoju vatrogastva u svom Veleševcu.

Srebrne plamenice dobili su Danijel Malec, Željko Brnardić i Branimir Ujaković. Stjepan Vučin sa stažom od 50 godina u DVD-u Veleševec primio je posebnu spomenicu, dok su Damir Dianežević i Ivica Tačković primili spomenicu za vatrogasne veterane.

Prvoj vatrogasnoj časnici ovog društva Aniti Celčić uručena je zlatna medalja, a brončane su dobili Julija Vučin, Valentino Tačković, Mirna Vrbančić, Stjepan Čubanec i Robert Miloščić.

Brončane plamenice primili su Snježana Kovač, Igor Celčić, Tajana Furko, Nikola Kovač i Dalibor Vučin.

DVD Veleševec broji 60-tak članova, od kojih su 22 operativna. Posjeduju navalno vozilo i imaju kombi za prijevoz ljudstva i opreme. Glavna su operativna snaga na cijelom području općine Orle i tu su za svoje sumještane kad god zatreba.

Galerija slika

DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima DVD Veleševec proslavio veliki jubilej: Davne 1928. osnovao ih je učitelj Engesfel i uvijek su tu za svoje sumještane u najtežim trenutcima

Podijeli