°C 30

Dvije osobe teško ozlijeđene na D30

19.12.2018.

Ivana Ćurić

U teškoj prometnoj nesreći zbog koje je jučer bila zatvorena D30 na djelu od skretanje za Novo Čiče do Starog Čiča teško su ozlijeđene dvije osobe.

Policija je po završetku očevida izjavila kako je do nesreće došlo oko 16:40 sati kada je jedan od sudionika dijelom prešao na dio kolnika kojim se kreću vozila iz suprotnog smjera.

-64-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda Fabia zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom državne ceste D-30 u smjeru jugoistoka. Dolaskom do 318 metara sjeverozapadno od Velikogoričke ceste broj 46 nije se nastavio kretati trakom uz desni rub kolnika već je dijelom vozila skrenuo u lijevo, preko središnje isprekidane uzdužne crte na dio kolnika namijenjenog za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tada je naletio na prednju lijevu stranu osobnog automobila Volkswagen Polo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 69-godišnjakinja, a koja se kretala desnom stranom kolnika dolazeći mu iz suprotnog smjera-stoji u priopćenju policije.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 64-godišnjak i 69-godišnjakinja, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagrebu.