Ekipa „Zlatni kotao“ pripremila najbolju kotlovinu: „ Važni su dobro meso i dobar luk, kojeg treba dosta dinstati, te dosta povrća“
Zaljubljenici u kotlovinu i domaće delicije jučer su u velikom broju pohrlili u Obrezinu na prvo izdanje kulinarske manifestacije „Mini gastro Ščitarjevo“. Snage u pripremi kotlovine odmjerilo je 20-tak ekipa, a najbolja je bila domaća ekipa „Zlatni kotao“ predvođena gospodinom Damirom.

Evo što nam je rekao Damir tijekom pripreme pobjedničke kotlovine.
- Svako je priprema na svoj način. Važni su dobro meso i dobar luk, kojeg treba dosta dinstati, te dosta povrća – kratko nam je prokomentirao naš sugovornik.

Drugo mjesto osvojila je ekipa umirovljenika iz Kobilića, a treće mjesto Društvo žena Buševec. Najbolje tri ekipe nagrađene su peharima.
No, ono što je najvažnije ispunjena je i humanitarna svrha jučerašnjeg druženja.
- Kotlovina se rasprodala i sve je ispalo fenomenalno. Odaziv ljudi je bio jako dobar i prema komentarima bili su zadovoljni. Uspjeli smo skupiti veliki dio novca potrebnog za našu obitelj u potrebi. Nekoliko ekipa se skroz odreklo zarade. Skupila se zavidna svotica novca, koju smo već jučer uručili obitelji – rekla nam je Željkica Sviličić, predsjednica Društva žena Ščitarjevo.

U Donjem Hruševcu česti prekidi u opskrbi električnom energijom, iz HEP-a tvrde: "Potrebni su ozbiljniji zahvati uz trasu dalekovoda"
Velika Gorica će u Novu godinu uploviti uz grupu Viking, a svemu prethodi tradicionalni dječji doček!
Tradicionalni 19. božićni koncert priprema FA Šiljakovina u Kravarskom
"Naših 50 godina osnutka" - FA Turopolje poziva na cjelovečernji koncert
U kapelu u Roženici došle moći Svete Marije Margarete Alacoque
KUD Dučec poziva na koncert „Narodil se Jezuš Bog“ u Mraclin