°C 29

Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici...

06.05.2019.

Petar Brnada

Povodom prve obnove statusa Eko škole Osnovna škola Novo Čiče sa svojim područnim školama u Bukevju i Veleševcu proteklog je tjedna obilježila Eko projektni dan prilikom kojega su organizirane razne radionice i akcije uređenja okoliša.

Tako su učenici produženog boravka (1.a. i 2.a.) izrađivali kućice za ptice, a pričali su i eko priče te izrađivali ilustracije i učili o zaštićenim biljkama i životinjama u našem zavičaju.

Razredi 2.a. i 2.b. prošetali su se kroz Novo Čiče te popričali kako je to izgledalo nekad i sad, a 3.a. razred je izrađivao ukrase od perušine, dok je 3.b. sudjelovao u uređenju atrija i izradi stazice od obojanih ratkapa. Učenici svih 4. razreda uredili su školsko dvorište i cvijetnjak pred ulazom.

U područnoj školi Bukevje održale su se radionice sadnje cvijeća i uređivanja okoliša škole te učionica, izrada cvijeća od papira i eko kviz, a u PŠ Veleševec projektni dan obilježen je uređivanjem okoliša škole, sadnjom cvijeća i uređivanjem cvjetnjaka. Također smo organizirane i dvije radionice, za učenike 3. i 4.razreda - oslikavanje platnenih vrećica s eko porukom "čuvajmo Zemlju."

Učenici 1. i  2.razreda izrađivali su kasice od recikliranog materijala, staklenki i drvenih oblutaka te ukrašavali sa sušenim košticama ili čipkom od recikliranih materijala.

U predmetnoj nastavi učenici su birali radionice po svom interesu pa je tako održana i radionica slaganja puzzli s motivima gradova (Munchen i New York), radionica uređivanja zidova učionice engleskog jezika koju su vodile Sanja Hlap, Kristina Žganec i Emina Gudelj i radionica uređivanja okoliša stražnje strane škole uz vodstvo Brune Bergera, Fabrizija Hrkovca i Dalibor Pribanić.

Uz to je održana i Matematička radionica- Likovno uređivanje zidova matematičke učionice matematičkim zapisima, formulama i crtežima kojom su rukovodile Martina Lelak Barić, Željka Mikulan i Žana Bocka, ali i radionica izrade uporabnih tehničkih tvorevina koju je vodio Mladen Dugonjić, a na kojoj su učenici upotrebom modelarske strojne pile izrađivali tehničku tvorevinu od meke šperploče.

Mladen Dugonjić vodio je i radionicu fotografije na kojoj su učenici digitalnim fotoaparatom fotografirali na zadanu temu te izdvajali najbolje fotografije, a pripremljena je i radionica Proljeće u atriju na kojoj su učenici uz pomoć knjižničarke i psihologinje očistili drvene klupe u atriju te ih dekorirali živim bojama, a vodile su ih Jelena Šaban i Kristina Vujnović Malivuk.

Radionica O plastici obuhvatila je razgovor o vrstama otpada, o pravilnom odvajanju i mogućnostima ponovne upotrebe, izrađivanje plakata i društvene igre, a održana je uz vodstvo Ivane Mikulin i Tomislave Bužan.

Povijesno – likovna (modna) radionica bavila se izradom i modnom revijom haljina iz 19. stoljeća, a vodile su je Štefica Lovreković Cvitić, Ivana Previšić i Maja Jurjević, dok je radionica Glagoljice obuhvatila učenje glagoljičke azbuke, pisanje, izrada straničnika, edukativne igre i provjera znanja kvizom uz vodstvo Marine Zorić, Marije Milevoj Živković i Dragana Živkovića.

Foto: OŠ Novo Čiče

Galerija slika

Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici... Eko dan OŠ Novo Čiče: Uređivali dvorište, učili fotografirati, pisali na glagoljici...