Novosti Sport Događanja

FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane

30.06.2024. / Maja Peranić

Ljetne vrućine ovog vikenda natjerale su brojne Velikogoričane da spas i osvježenje pronađu u blagodatima jezera Čiče, dragog nam, od milja zvanog Turopoljskog mora. Tako je, usuđujemo se reći, službeno započela ovogodišnja sezona kupanja na Čiču.

U pravom ljetnom osvježenju ovdje uživaju stari, mladi, djeca i roditelji. Voda je, kažu nam, ugodna, baš kako treba tako da se svakako isplati doći, okupati se ili pak uživati upijajući prve zrake pravog ljetnog sunca kako bi svoj ten već ovdje pripremili za neku od plaža našeg Jadrana. Plan da s obitelji uživa i prije godišnjeg odmora ima i naš sugrađanin Dario koji je odmarao uz obalu dok su se supruga i sin brčkali u plićaku.

-Već smo jučer otvorili sezonu, blizu živimo, došli smo mališanom od 2 i pol godine, neka se privikne malo na vodu prije mora. Super je voda, očekivali smo da će biti hladnija, ali taman je, nije šok kad se uđe. Prije smo rjeđe dolazili, sad ćemo češće kad smo s djetetom - rekao nam je i dodao kako je atmosfera prava obiteljska:

-Okoliš je uredu, s obzirom na to kako je bilo prije. Možda je bolje da nema dodatnih sadržaja, kafića, bila bi buka. Ovako je obiteljska atmosfera i lijepa priroda.

Što se tiče ponude i sadržaja uz jezero, mišljenja su ipak različita. Mladići koji su do Turopoljskog mora "potegnuli" iz zagrebačkih Sesveta, voljeli bi ipak malo više sadržaja. Onda bi to bio, kažu nam, pun pogodak.

- Bili smo i prije ovdje na roštiljanju, a danas prvi puta - kupanac. Voda je dobra, taman za osvježenje. Dođemo kad poželimo. Ljudi su ok, nije nam daleko i sigurno ćemo dolaziti dok ne odemo na more, još da ima neki kafić bilo bi super - rekli su nam Sesvečani Mateo i Nikola.

No najbolju ocjenu našem jezeru uvijek iznova daju oni najmlađi. Posebno oni koji za svog života more još nisu vidjeli. Malena Lea bila je oduševljena subotnjim kupancem i s veseljem nam otkrila kako će se na Čiče doći kupati još puno puta.

-Voda je dobra. Topla je. Nisam još bila na moru, a ovdje ću doći još puno puta - rekla nam je petogodišnja Lea.

Mama Silvija se slaže lijepo je - nema do Čiča i Turopoljskog mora. "Uskoči u Čiče i obnovi se kao biće" kaže jedna od tabli koje su vrijedni volonteri postavili kraj jezera prilikom brige za njegov okoliš.

 

A upravo nam to u ovim ljetnim danima svima treba. Valja samo uvijek imati na umu da poštujemo prirodu u koju dolazimo odmarati, zabavljati se i opuštati. Svoje stvari i otpad pokupimo za sobom kako bi obala našeg jezera, ali i samo jezero ostali čisti i primamljivi svima koji ovog, ali i svakog drugog ljeta budu dolazili u ovu oazu nadomak centra naše Velike Gorice.

Galerija slika

FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane FOTO Čiče prepuno kupača: Turopoljsko more i ovog ljeta oaza osvježenja za Goričane

Podijeli