Novosti Sport Događanja

[FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga

04.05.2021. / Petar Brnada

Nakon 42 godine provedene u vatrogastvu, u više nego zasluženu mirovinu danas je ispred Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica svečano ispraćen Josip Jančić-Babriga.

Okružen svojim kolegama od kojih je mnogima bio ne samo profesionalni uzor nego i produžena roditeljska ruka, kako i sam kaže, iz voljene profesije koja je i puno više od toga, povukao se upravo na Dan zaštitnika svih vatrogasaca- svetog Florijana.

S knedlom u grlu i navalu snažnih emocija kazao nam je da u vatrogastvu svi žive kao jedna obitelj, štoviše, u postrojbi među svojim dečkima provode pola svoga života u odnosu na svoju obitelj.

-Tu su i noćne i dnevne službe tako da smo zakinuti malo za taj dio života s obzirom na radno vrijeme. Ali tu se stvaraju određena prijateljstva i povjerenje i svatko je u svakom trenutku spreman pomoći jer mi ulazimo na kojekakve intervencije u kojima nam život visi o koncu- rekao nam je Josip.

Jančić je niz godina bio v.d. zapovjednika postrojbe, a četiri godine vodio je Javnu vatrogasnu postrojbu kada su bili pod Gradom Zagrebom. U povijest je upisan još 2000. godine kada je postao prvi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Velika Gorica i na tom mjestu ostao dvije godine, a onda je, kako ističe, politika učinila svoje.

Više od četiri desetljeća vatrogasnog rada iza sebe pamtit će s ponosom prvenstveno zbog uspješnog izvršenja svih zadaća i savladavanja izazova na koje su svakodnevno nailazili.

-Pamtit ću to da smo uvijek bili učinkoviti i da smo se znali suprotstaviti svim našim zadaćama koje su stavljene pred nas i na to sam jako ponosan kao i na sve dečke koji su radili sa mnom jer smo bili spremni u svakom trenutku uskočiti i riješiti nastalu situaciju- istaknuo je Babriga kojega su kolege odvezle kući u vatrogasnom vozilu.

Iako je u svojoj radnoj karijeri bio i aktivan nogometaš, ustvrdio je da nije nikada bilo teško uskladiti nogometnu karijeru s vatrogasnim pozivom.

-Dapače, takvi dečki koji se bave aktivnostima i sportom kao što sam bio ja, uvijek se za takve dečke nađe prostora i mogu izlaziti na svoje slobodne aktivnosti. Štoviše to se traži od vatrogasca kako bi bio što spremniji s obzirom na zahtjevnost posla. Moraš uvijek biti fit, pun snage- poručio je Babriga dodavši da se u mirovini neće previše baviti obiteljskim restoranom već će mladim snagama koje su preuzele posao biti na raspolaganju kao savjetnik

Još tijekom jučerašnjeg dana na privatnom druženje pozdravio se s većinom kolega što, naravno, nije moglo proći bez suza i dirljivih trenutaka.

-Moram priznati da je jučerašnji dan bio jako težak iz razloga što me nekolicina mojih mladih dečkiju nazvala i onda naravno da su navrnule emocije. Dečki su bili iskreni jer sam velikim dijelom bio produžena roditeljska ruka koja ih je uputila ne samo u vatrogasni posao, nego i u život. Tako da su ovo za mene stvarno teški trenuci- zaključio je Babriga.

Od Josipa koji je bio zapovjednik postrojbe, podžupan Plemenite općine Turopoljske, te je aktualni i dugogodišnji predsjednik uglednog lovačkog društva Srna i član i obnašatelj dužnosti u DVD-u Velika Gorica, kolege vatrogasci oprostili su se ističući da je bio pun iskustva u mnogo polja što je uspješno prenosio i tako oplemenio ono čime se bavio.

Svog je sina Daniela usmjerio prema vatrogastvu, usadio mu znanje i temelje koji su ga učinili njegovim nasljednikom u postrojbi, naglasili su iz JVP-a.

Galerija slika

[FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga [FOTO] Na Dan svetog Florijana nakon 42 godine vatrogastva u mirovinu ispraćen Josip Jančić Babriga

Podijeli