°C 17

[FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša

19.04.2019.

Romana Šimek

Veliki petak kršćanski spomendan Isusove muke i smrti slavi se u petak prije Uskrsa i dan je kada se kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i smrti na križu, dio je Vazmenoga trodnevlja kojega čini s Velikim četvrtkom i Velikom subotom, i jedini je dan kada Katolička crkva ne slavi misnu žrtvu.

Mnoštvo vjernika jutros je bilo u posljednjim nabavkama potrebnih namirnica, boja za ukrašavanje pisanice te ukrasnih aranžmana. Na tržnom centru moglo se pronaći baš sve za tu prigodu, a usput nešto i pojesti.

Gradska organizacija HDZ-a dijelila je svojim građanima porcije fiš paprikaša. Druga im je godina za redom kako to čine, a kako kažu, voljeli bi da to postane tradicija uoči najvećeg kršćanskog blagdana.

-S tendencijom da postane tradicionalno na Veliki petak želimo s našim sugrađanima obilježiti ovaj posni dan, uz fiš, simbolično, ali od srca. Želimo svima puno Božjeg blagoslova i svega onoga što uskrsli Isus donosi, u kontekstu našeg demokršćanstva i svega što u našoj tradiciji donosi i naša stranka- poručio je zamjenik gradonačelnika te predsjednik g.o. HDZ-a Krešimir Ačkar.

Galerija slika

[FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša [FOTO] Na Veliki petak podijeljene besplatne porcije fiša