°C 12

FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala

26.10.2020.

Petar Brnada

Stotinjak novih parkirališnih mjesta kroz desetak dana biti će na raspolaganju stanarima Ulice Josipa Pucekovića, ali i svim građanima Velike Gorice koji svoju djecu dovoze u obližnji gradski vrtić kao i onima koji dolaze u Dom zdravlja.

Investicija je to vrijedna 1,8 milijuna kuna koju izvodi VGKomunalac. Radovi na novom parkingu započeli su 27. srpnja, a nakon 65 radnih dana, jutros je stigla informacija da će parkiralište biti završeno i prije roka.

-Završit ćemo radove prije samog roka pa će tako građani već od srijede moći koristiti novi parking. Nadam se da smo ovaj zahvat izveli na zadovoljstvo investitora, nadzora i građana- kazao nam je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj dodavši da su u sklopu projekta postavljeni i oborinska odvodnja u dužini 204 metra, rubnjaci i kanalice dok se trenutno obavljaju radovi na iscrtavanju i postavljanju vertikalne i horizontalne signalizacije.

Novi parking dobio je i klupe te koševe za smeće, a krasit će ga i nekoliko zelenih otočića na kojima će se uskoro zasaditi 11 stabala. Kako nam je jutros rečeno, stabla se moraju saditi u ono vrijeme kada je i previđena sadnja, a to je iza 5. studenog.

-Zbog velikih gužvi i napučenosti postojećih gradskih parkirališta, a na zahtjev naših sugrađana odlučili smo izgraditi ovo parkiralište oko kojega gravitira Dom zdravlja i gradski dječji vrtić. Ovo novo parkiralište imat će 98 parkirališnih mjesta i prostire se na 4000 kvadratnih metara. Vjerujem da će kroz desetak naši sugrađani moći koristiti ovo parkiralište- rekao nam je jutros prilikom obilaska radova v.d. gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Galerija slika

FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala FOTO Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se kroz desetak dana, zelene otoke krasit će 11 stabala