Novosti Sport Događanja

FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici!

11.06.2021. / Petar Brnada

U Zadarskoj ulici u naselju Pobrežnica u tijeku su radovi na izgradnji cageball igrališta- prvog takvog igrališta koje će niknuti u našem gradu.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 120 tisuća kuna s PDV-om, a samo igralište bit će dimenzija 20x10 metara. Na gradilištu smo doznali da je obavljen strojni iskop te je postavljen nasipni materijal, a trenutno se radi na betonaži. Čeka se isporuka čelične konstrukcije kao i isporuka umjetne trave te mantinela, odnosno ograde oko samog cageballa, koja će potrajati nekoliko tjedana.

-Mislim da je to nešto novo i nešto moderno. Današnji mladi uživaju u ovakvoj vrsti nadmetanja i vjerujem da je to nešto što ovaj kvart zaslužuje. Vrijednost investicije je oko 120.000 kuna s PDV-om, možda bude još nešto veća jer čekamo završnu ponudu od isporučitelja za stvari koje smo naveli. Bilo je bilo sitnih izmjena u skladu sa željama naručitelja. Ja se nadam da će sve biti gotovo kroz četiri tjedna- rekao nam je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca koji je izvođač radova na cageball igralištu.

Gradilište je danas obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je kazao da je u cijeloj priči oko ighrališta u Pobrežnici najveći problem predstavljala lokacija te naglasio da su po tom pitanju poštovali odluku gradske četvrti.

-U Podbrežnici smo imali problem polivalentnog igrališta gdje je najveća prepreka bila sami prostor i odluka gdje ga napraviti. Procjena gradske četvrti koju smo poštivali je da bude u obliku cageballa gdje će nam znatno koristiti s obzirom na blizinu dječjeg vrtića. Kada su jake oborine cijelo igralište u vrtićima zna biti u blatu tako da će djeca moći koristiti ovo igralište i ostati na suhome- rekao je Ačkar.

Prilikom obilaska, gradonačelnik je podsjetio i na novoizgrađena parkirališta u Podbrežnici, ali i najavio proširenje novih.

-Završili smo i proširili kapacitete parkirnih mjesta u Šibenskoj ulici i sada u planu imamo Varaždinsku i Osječku ulicu kako bi osigurali sigurniji promet, a i pružili time stanovnicima ovog kvarta da imaju gdje na sigurnom ostaviti svoj automobil- zaključio je Ačkar.

Galerija slika

FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici! FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici! FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici! FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici! FOTO U Podbrežnici se gradi popularno cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici!

Podijeli