Novosti Sport Događanja

FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR

08.09.2021. / Petar Brnada

Na prostranoj livadi između Avenije pape Ivana Pavla II., Ulice Podložnica te Rakarske ulice krenula je izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR.

Podsjetimo, riječ je o zemljištu koje je većim dijelom bilo u vlasništvu Grada Velike Gorice, a za koje je u listopadu prošle godine iskazan interes privatnog investitora. Na koncu se prodajom 8.685 metara kvadratnih u gradsku blagajnu slilo 3,7 milijuna kuna, a prema idejnom projektu površina ukupne parcele za novi centar prostire se 18.848 kvadratnih metara zbog čega je investitor morao okrupniti zemljište od još desetak vlasnika.

Sami centar koji je ovih dana krenuo u izgradnju prostirat će se na 5.400 kvadrata, a uz gradnju centra slijedi i rekonstrukcija dijela Rakarske ceste. Iz idejnog rješenja vidljivo je da će se prilikom silaska s Avenije pape Ivana Pavla II u Rakarsku ulicu izgraditi desni skretač za ulaz na parkirališni prostor novog centra.

INTERSPAR će uz prodajni prostor imati i pripremni prostor, urede, skladište, oko 4.000 kvadrata zelenog pojasa te više od 200 parkirnih mjesta od koji većina će biti smještena između obilaznice i ulaza u trgovački centar koji je okrenut prema Rakarju.

Po završetku izgradnje ova višemilijunska investicija trebala bi osigurati čak 130-150 radnih mjesta.

Galerija slika

FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR FOTO Započela izgradnja trgovačkog centra INTERSPAR

Podijeli