Novosti Sport Događanja

Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a

17.03.2023. / Klara Kosić

Vrijedna zbirka renomiranih umjetnika čuvat će se u adekvatnom prostoru, na siguran i propisan način. Završena je obnova i oprema prostorije u sklopu Galerije Galženica koja je sada sigurna čuvaona bogatog fundusa POUVG-a

Sredstva za uređenje dobivena su od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa ulaganja u zajednicu - 150.000,00 kn/19.910,00 eura, a Grad Velika Gorica pokriva preostali potrebni iznos od 43.200,00 kn/5.733,62 eura.

Prostorija u kojoj je smješteno 75 umjetničkih radova vrsnih autora dobila je novi pod, osvježene zidove te standardnu povlačnu vitrinu u kojoj su smješteni likovni radovi na odgovarajući način.

- Predstoji drugi dio adaptacije samog galerijskog prostora, koji će se opremiti novim zidnim panelima i rasvjetom. Tako će se dobiti kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina i predavanja. Sve u svemu, velikogorička galerija suvremene umjetnosti uskoro će zasjati u novom ruhu – poručili su iz POUVG-a.

Galerija slika

Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a Galerija Galženica dobiva novo ruho: Obnovljena čuvaona Fundusa POUVG-a

Podijeli