Novosti Sport Događanja

Gorica domaćin regionalnom treningu o upravljanju komunalnim uslugama

20.12.2016. / Nefertum IT
Grad Velika Gorica i tvrtka VG Vodoopskrba bili su domaćini sudionicima dvodnevnog regionalnog treninga "Učinkovito upravljanje komunalnim uslugama", održanom u Zagrebu u sklopu projekta "Local Leaders in South East Europe: Lead for Change", u organizaciji mreže udruga lokalnih vlasti jugoistočne Europe. 

vodo2.jpg

U dijelu treninga koji se odnosi na infrastrukturne projekte u vodnom sektoru, sudjelovala je predstavnica Grada Velike Gorice, Dražana Halar, koja je bila zadužena za organizaciju posjeta u Veliku Goricu.

Gradonačelnicima, načelnicima i direktorima isporučitelja vodnih usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije,  Makedonije i Hrvatske, djelatnici VG Vodoopskrbe predstavili su velikogorički sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, kao i veliki infrastrukturni EU projekt Aglomeracije Velika Gorica.

Sastali se na goričkom vodocrpilištu

Prvi dio posjeta održan je na goričkom vodocrpilištu, gdje je rukovoditelj Sektora vodoopskrbe Nikica Visković sudionicima pojasnio način rada i organizaciju crpljenja, nakon čega su gosti posjetili Komunalni centar VG Goričanku. Voditelj Odjela za pripremu EU projekata VG Vodoopskrbe, Marko Petrović, upoznao ih je sa budućim sustavom odvodnje i uređajem za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica. Kako radi postojeći gorički uređaj, sudionicima je na terenu pokazivao rukovoditelj Sektora odvodnje i pročišćavanja  Zvonimir Mundjer.

Tijekom obilaska svih komunalnih objekata, sudionici treninga imali su brojna pitanja o specifičnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Stručnjaci VG Vodoopskrbe, na temelju svog bogatog iskustva, ponudili su im moguća rješenja.

-Ovaj trening predstavlja izvrsnu priliku svim sudionicima za razmjenu iskustava, kao i učenje na primjerima dobre prakse. Ujedno je to i izvrsna promocija za Grad Veliku Goricu i VG Vodoopskrbu, kao domaćinima regionalnog treninga- istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.

Podijeli