°C 33

Gorica i dalje bez novozaraženih, u županiji svega jedan slučaj

14.07.2020.

Petar Brnada

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 14.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 207 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, a jedna je osoba više izliječena. Također, jedna osoba je preminula 11.07.2020.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 61 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a 9 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – jedan novi slučaj u Ispostavi Zaprešić.

Isto tako, promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 1 izliječena osoba u Ispostavi Sv. Ivan Zelina.

U odnosu na podatke od jučer za umrle – jedna osoba s područja ispostave Vrbovec preminula je 11. srpnja.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- napominju još jednom iz Županije.