°C 30

Gorička burza rada: Najviše se traže odgajatelji, njegovatelji, automehaničari, ali i taxi vozači

06.07.2019.

Petar Brnada

Prema podacima burze rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u podružnici u Velikoj Gorici trenutno je aktivno ukupno 90 oglasa za raznovrsna radna mjesta.

Ima tu zaista svega i svačega, od radnog mjesta umjetničkog voditelja kazališne produkcije, grafičara, soboslikara, strojara na plovnom bageru pa sve do agronoma i projektanata, no ipak, najviše se traže odgajatelji u dječjim vrtićima, njegovatelji, automehaničari te taxi vozači.

Naime, za radno mjesto odgojitelja u velikogoričkim dječjim vrtićima trenutačno je raspisano sedam natječaja. Po pet odgajatelja traži DV Koraci, dok DV Velika Gorica prema Burzi rada ima dva slobodna radna mjesta. DV Koraci pritom je raspisao i natječaj za radno mjesto stručnog suradnika- pedagoga.

Što se tiče njegovatelja, u Buševcu se trenutno traže tri radnika, a isti poslodavac raspisao je i tri radna mjesta za gerontodomaćicu. Dva radnika koja bi obavljala posao njegovatelja traže se i na Ključić Brdu, a na istoj lokaciji trebaju i dvije medicinske sestre, odnosno dva medicinska tehničara.

Zanimljiv je svakako i oglas Taxija Cammeo koji za rad na velikogoričkom području traži čak 20 ljudi, a na širem gradskom području traži se i petero automehaničara.

Po tri traži Auto Zovak, a po jednog automehaničara Auto Teskera te Torbarina u Donjoj Lomnici.

Uz to, Auto Zovak raspisao je i po tri natječaja za autoelektričara, autolakirera te autolimara što potvrđuje da u tom dijelu automobilske industrije vlada zaista velika potražnja za radnicima.

Na velikogoričkoj burzi rada traže se i pomoćni radnici, kuhari, frizeri, građevinari, dostavljači, vozači raznoraznih vozila, elektromehaničari, bravari, skladišni radnici i mesari, a sve oglase možete pronaći OVDJE.

Nešto i za one s diplomom

Uz radna mjesta odgajatelja za koje se traži viša ili prvostupanjska razina obrazovanja, odnosno fakultetska diploma, magisterij itd., tvrtka Gradel d.o.o. iz Starog Čiča trenutno je u potražnji za projektantom, dok BANIĆ PROMET, uz potragu za blagajnicima, prodavačima vodovoda, vijaka, okova i alata, boja i lakova, elektro-materijala i bijele tehnike te knjigovođu, traži i diplomiranog agronoma s iskustvom od najmanje dvije godine. Isto tako, Udruženje obrtnika Velika Gorica u potrazi je za stručnim suradnikom za odnose s javnošću.

Pored oglasa objavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, pet radnih mjesta za šestero izvršitelja raspisala je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Naime, traže Višeg stručnog suradnika za realizaciju investicija i održavanje građevina, Višeg stručnog suradnika za operativne poslove, Rukovoditelja Centra sistemskog inženjeringa - specijalist za sigurnost, Višeg stručnog suradnika za upravljanje sustavom kvalitete te dva Zrakoplovno-tehnička specijalista za CNS sustave, a više o navedenim radnim mjestima možete pronaći OVDJE.

Foto: Sanjin Strukic /PIXSELL