°C 18

Goričko područje bez novozaraženih, županija broji devetero izliječenih te dvoje oboljelih

16.07.2020.

Petar Brnada

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u protekla 24 sata na velikogoričkom području nema novih slučajeva zaraze, ali županija bilježi nove slučajeve.

Kako su izvijestili, do četvrtka, 16.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 212 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više, ali je i 9 osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 57 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 146 osoba, a 9 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te u Ispostavi Sv. Ivan Zelina. Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 1 izliječena osoba u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te 8 izliječenih u Ispostavi Zaprešić.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- podsjećaju iz Županije.