Novosti Sport Događanja

Grad pokrenuo anketu: Treba li vratiti zelenu tržnicu u Tržni centar?

21.03.2023. / Klara Kosić

Prošlo je više od deset godina otkada je zbog iznajmljivanja prostora stranom trgovačkom lancu zelena tržnica premještena iz Tržnog centra na gradski prostor u Školskoj ulici.

S novom lokacijom većinom nisu zadovoljni ni prodavači, ni kupci, što su pokazala i dosadašnja istraživanja javnog mnijenja, ali i svakodnevne reakcije građana.

- Želimo dugoročno riješiti pitanje gradske zelene tržnice i smjestiti je na lokaciju za koju građani misle da je najbolja. Na građanima je da iskažu svoje mišljenje, a na nama da to i provedemo u djelo. Velika Gorica zaslužuje imati primjerenu zelenu tržnicu i svojom veličinom i uređenjem – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kako bi riješio pitanje lokacije, Grad je odlučio pokrenuti kratku anketu, svojevrsni „mini referendum” da se građani izjasne koja im se lokacija čini prikladnijom za zelenu tržnicu te da sami predlože treću opciju.

Anketa se može popuniti do 31. ožujka 2023, a za sudjelovanje u anketi kliknite na poveznicu i prijavite se preko svog Google (Gmail) računa: Lokacija gradske zelene tržnice u Velikoj Gorici.

Podijeli