°C 20

Gradonačelnik i zamjenici daju 50% plaće Crvenom križu, naknada se odrekli i vijećnici. Grad ide u racionalizaciju i smanjenje plaća

09.04.2020.

Juraj Odrčić

Na današnjem javljanju iz gradske uprave uz poduzetničke i socijalne mjere gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i racionalizaciju poslovanja gradske uprave, a sukladno pokazateljima o smanjenju priljeva sredstava kojima se puni gradski proračun.

- U gradu pripremamo i rebalans proračuna za svibanj jer se uz ove mjere radi i na racionalizaciji poslovanja našega grada, gradskih ustanova, komunalnih poduzeća, i to u skladu s okolnostima i prihodima. U tom smislu očekuju se i korekcije plaća što će ovisiti o ishodu razgovora sa sindikatima na državnoj razini kao i u gradu - poručio je Barišić.

Uz mjere i rebalans proračuna gradonačelnik je poručio kako su se gradsko vodstvo te dužnosnici koji primaju mjesečne naknade solidarizirali s ovom otežavajućom situacijom.

- Osobno ću, kao i moji zamjenici, uplatiti u humanitarne svrhe na račun gradskog Crvenog križa 50% svoje plaće. Mjesečne naknade na isti račun će uplatiti predsjednik Gradskoga vijeća, gradski vijećnici i članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora u Velikoj Gorici - rekao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik je u ovom javljanju zaželio i sretan Uskrs građanima s porukom da se pridržavamo epidemioloških mjera.

- Moramo biti odgovorni kako bi što ranije izašli iz situacije sa što manje zdravstvenih i gospodarskih žrtava - zaključio je Barišić.