°C 25

Gradski bazen zamijenio školu plivanja u Zagrebu

11.03.2019.

Juraj Odrčić

Gradski bazen posljednjih dana posebno je živahan jer uz plivačke programe pokrenute u veljači krenula je i redovna škola plivanja za osnovnoškolce. Učenici trećih razreda u školu plivanja do sada su putovali u Zagreb, a od ove godine takav program imaju u svome gradu.

Nekima je to prvi susret s plivanjem dok drugi uvježbavaju plivačke tehnike. I sve to pod stručnim vodstvom profesora kineziologije te budnim okom svojih učiteljica. Uz učenike velikogoričkih osnovnih škola ovaj program provodi se i za Centar za odgoj i obrazovanje.

Male plivače prošlog petka posjetio je i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima, a bila je ovo prigoda da saznamo kako je prvih mjeseci radio gradski bazen.

- Bazen je u trećem mjesecu svoga rada i po ulaznicama je otprilike brojka plivača se kretala oko 3000 tisuće, što je zadovoljavajuće. Uskoro će naš bazen dobiti dodatne sadržaje, očekujemo wellness i fitness, da se otvori ugostiteljski objekt i intenzivno radimo da bi u vremenu pred nama projektirali i krenuli u gradnju vanjskih bazena - rekao je gradonačelnik Barišić.

S ljepšim vremenom će se uskoro otvoriti i sunčalište, a gradski bazen je postao mjesto redovite posjete za sve one koji svoju potrebu za rekreacijom vide u plivanju. Uz pet programa škole plivanja za male Goričane pokrenut je i program za umirovljenike, a pokrenut je i rad dva plivačka kluba te kluba sinkroniziranog plivanja.

- Popunjenost je odlična, najviše u popodnevnim i večernjim satima i svakako je preporuka građanima da koriste i jutarnje termine kada nema gužve - poručio je Darko Ćopić, voditelj poslovanja bazena.