Novosti Sport Događanja

Gradski Stožer pojasnio tko sve može podići propusnice za kretanje izvan prebivališta, objavili i gdje se podižu

23.03.2020. / Petar Brnada

Odlukom Stožera civilne zaštite RH zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Od ove zabrane postoje iznimke koje se navode po kategorijama, a za iste je potrebna ovjerena propusnica.

Među iznimkama su promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti kao i putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće.

Izuzimaju se i žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, a za sve navedeno propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi – poslodavci.

Pod izuzećem su i stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, a za tu potrebu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Također, kretanje je omogućeno i iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Za tu potrebu (za stanovnike Velike Gorice), propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice.

-Propusnice koje izdaje Stožer, moći će se podignuti (uz opravdani razlog) danas od 16:00 sati i svakog sljedećeg dana od 8:00 do 20:00 sati u prostoru gradska uprave, Trg kralja Tomislava 34. Takva propusnica moći će se dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji nisu u mogućnosti samostalno obaviti isto, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave) i to u trajanju jednog dana.

Dakle, kretanje unutar granica grada Velike Gorice još uvijek je omogućeno, a sve ove nove donosene mjere odnose se na sve one koji putuju u susjedne gradove i općine. Dijelom grada, naravno, smatraju se sva naselja u sklopu grada.

Podijeli