Novosti Sport Događanja

Humanitarke iz Buševca nastavljaju akciju nabavke didaktičke opreme za osnovnoškolce s teškoćama u razvoju

25.01.2023. / Redakcija

Članice Društva žena Buševec nastavljaju svoju humanitarnu akciju u kojoj djeci s teškoćama u razvoju nabavljaju didaktičku opremu. Korištenjem didaktičkih pomagala djeca razvijaju kognitivne i motoričke sposobnosti, uče o sebi i drugima te potiču razvoj govora i komunikacijskih vještina. Buševčanke su jučer obišle tri osnovne škole i djeci donirale opremu. Prvo su posjetile Osnovu školu Kravarsko, a zatim i Osnovnu školu Pokupsko. Jasminka Podlejan provela kroz školu te pozvala u svoj razred malenih prvašića koji su svojim gostima izrecitirali pjesmu i otplesali ples.

- Toliko su nas toplo primili da je to teško opisati. Dječica su za nas izvela igrokaz, pjevala i plesala. Jedan stvarno prekrasna gesta s njihove strane. Prekrasno je vidjeti koliko se radi s djecom u toj školi, a naročito su nam se svidjeli ručni radovi koje djeca izrađuju kartonskih rolica. Moram ih pohvaliti da je škola opremljena na vrhunskom nivou – rekla nam je predsjednica Društva žena Buševec Lidija Rožić.

U Buševcu su ih dočekale učiteljice Natalija Bobesić i Ana Kovačević.

- I mi u našoj područnoj školi imamo više dječice kojoj su potrebni didaktički materijali i njima smo donirali najviše, jer i imaju najveću potrebu – objasnila je Rožić.

U akciju se uključio i Grad Velika Gorica koji ju je financijski podržao.

Podijeli