°C 13

HŽ se očitovao o kvaru na rampi u Turopolju

17.01.2019.

Ivana Ćurić

HŽ Infrastruktura očitovala se na posljednji slučaj kvara na rampi na pružnom prijelazu u Turopolju.

Nakon što su građani primijetili i dojavili o neispravnosti rampe na pružnom prijelazu, predsjednik Mjesnog odbora Zlatko Mihanić zatražio je 27. prosinca od gradskog odjela za promet da zatraži izvid i očitovanje od HŽ Infrastrukture koji je o cijelom slučaju uputio odgovor:

-U kasnim poslijepodnevnim satima 27. prosinca došlo je do kvara na sustavu napajanja električnom energijom uređaja osiguranja ŽCP Turopolje. Odmah po detekciji kvara stručne službe HŽ Infrastrukture pristupile su otklanjanju kvara te je isti uklonjen 28. prosinca, a sve u skladu s pravilima struke i visokim sigurnosnim standardima koji se provode kod postupanja sa signalno-sigurnosnim uređajima. Napominjemo da su za vrijeme otklanjanja kvara provođene propisane sigurnosne procedure te nije bila ugrožena sigurnost sudionika kako u cestovnom tako i u željezničkom prometu-poručili su iz HŽ-a.

Dodaju kako u ovakvim situacijama po zakonu strojovođa zaustavlja vlak i, kada se uvjeri da drugi sudionici prometa ne prelaze cestu, nastavlja vožnju preko pružnog prijelaza najvišom brzinom do 10 km/h.