Novosti Sport Događanja

I ovaj vikend pojedinci su se odlučili pijani sjesti za volan: Bez vozačke i u alkoholiziranom stanju zaustavila ga je policija

13.03.2023. / Redakcija

Tijekom vikenda policija je pojačano nadzirala promet, a tom prilikom zabilježen je 41 prometni prekršaj. Prejako je papučicu gasa stinulo 12 vozača, sedam ih je vozilo pod utjecajem alkohola, a troje nije koristilo sigurnosni pojas.

No, ono što je zabrinjavajuće je to da je zaustavljen i jedan vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola, a da nije položio niti vozački ispit.

- Zaustavljen je i utvrđeno mu je da je upravlja o vozilom pod utjecajem alkohola, 0,77 g/kg, nakon čega je smješten u posebne prostorije do preprate uz optužni prijedlog za prekršajni sud – poručili su iz PP Velika Gorica.

No, nije bio jedini koji se odlučio sjesti za volan pijan. U petak u 23 sata u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 122 policija je zaustavila 27-godišnjaka.

- Upravljao je vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,32 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, te mu je uručen prekršajni nalog – dodaju iz goričke policije.
Tijekom vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, a u druge dvije nastala je samo materijalna šteta.

Tijekom prošlog tjedna policija je pojačano nadzirala i korištenje sigurnosnog pojasa u sklopu šire akcije koja se provodila u cijeloj Europskoj uniji. Tijekom provođenja akcije uhvaćeno je 38 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas.

Podijeli