°C 22

Iz kafića ukrali suncobrane, stoliće i sofu

17.08.2018.

Ivana Ćurić

U proteklih tjedan dana velikogorička policija je zabilježila 32 događaja, od toga je bilo 14 kaznenih djela. Evidentirana su tri nasilja u obiteljima i pet prometnih nezgoda.

Između 11. i 13. kolovoza krađa se dogodila u Gornjem Hruševcu gdje je iz otvorene garaže nepoznati lopov prišao garaži i ukrao motornu pilu marke Stihl, flaksericu Husqvarna i mašinu za mljevenje mesa crvene boje. S tim predmetima udaljio se u nepoznato, a nastala šteta iznosi oko 5.000 kuna.

Na meti lopova našao se i kafić Feniks u Dobrilinoj ulici. U noći s 13. na 14. kolovoza nepoznati počinitelj nanio je veliku štetu vlasniku kafića.

-U vremenu 23:30 do 5:50 sati nepoznati počinitelj ukrao je tri suncobrana zelene boje s logom piva, a s terase je ukrao dva staklena stolića, jednu fotelju i sofe crvene boje. Šteta se cijeni oko 8.000 kuna- izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Još jedno kazneno djelo dogodilo se u Gradićima gdje se lopov okomio na nezaključano službeno vozilo koje koristi HT.

U Ulici kralja Tomislava iz nezaključanog parkiranog vozila nepoznata osoba ukrala je novčanik u kojem je bilo 1300 kuna, dokumenti u vlasništvu djelatnika poduzeća te dokumenti i kartice poduzeća. Šteta se cijeni na dvadesetak tisuća kuna.

Proštenje u Vukovini ove je godine prošlo mirno po pitanju remećenja javnog reda i mira, no tijekom dana i večeri zabilježeno je nekoliko krađa novčanika.