°C 14

Iz kuće u L. Čičkoj lopovi odnijeli 30 tisuća kuna zlatnog nakita, ispred trgovine u N. Čiču ukrali 'malčer'

09.08.2019.

Petar Brnada

Velikogorička policija i tijekom proteklog tjedna imala je pune ruke posla zbog provala i krađa kojima je prouzročena veća materijalna šteta.

Naime, u periodu od 4. do 7. kolovoza u Lazini Čičkoj je provaljeno u kuću 42-godišnjeg vlasnika odakle je nepoznati počinitelj odnio veću količinu nakita i novca koja se cijeni na više od 30 tisuća kuna.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid, a prikupljenim obavijestima i saznanjima utvrđeno je da je nepoznati počinitelj prikladnim alatom nasilno otvorio vrata te ušao u kuću. Provalnik se kretao po svim prostorijama, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu veću količine zlatnog nakita nakon čega se s otuđenim predmetima udaljio u nepoznato- rekli su u PP Velika Gorica.

U Novom Čiču proteklog su tjedna zabilježene dvije krađe, a do prve je došlo u vremenskom periodu od 3. do 5. kolovoza od 15 do 8 sati. Kako su izvijestili iz policije, tada je izvršena krađa priključnog stroja tzv. malčera koji se nalazio postavljen ispred trgovine poljoprivrednim strojevima.

Šteta se cijeni na 16 tisuća kuna, dodali su iz policije.

Druga krađa u Novom Čiču dogodila se 7. kolovoza od ponoći pa do 05:30 sati kada je izvršena provala u caffe bar Antistres koji se nalazi u Velikogoričkoj ulici.

-Prikupljenim saznanjima utvrđeno je kako je kazneno djelo izvršeno na način da je nepoznati počinitelj došao na terasu caffe bara gdje je razbio staklo na prozoru, kroz rupu provukao rupu te zakretanjem ručice isti otvorio i ušao u unutrašnjost caffe bara. Tom prilikom iz blagajne je otuđio polog od 300 kuna- izvijestili su jutros iz goričke policije.