Novosti Sport Događanja

Iz nezaključane kuće u Črnkovcu ukraden prsten vrijedan 2 000 eura! Policija upozorava: „Navike treba mijenjati, zaključavajte svoje domove!”

14.06.2024. / Maja Peranić

Provale i krađe na području Velike Gorice i okolnih naselja posljednjih mjeseci su sve češće, a počinitelji lako dolaze do svog plijena ako građani ne zaključavaju svoje domove. Slučaj krađe iz nezaključane kuće dogodio se prošlog ponedjeljka, 10. lipnja, u naselju Črnkovec u večernjim satima. 32-godišnjem vlasniku ukraden je zlatni prsten vrijedan oko 2000 eura.

- Nepoznati počinitelj je između 19 i 21 sat ušao u unutrašnjost nezaključane kuće, ispremetao stvari u spavaćoj sobi i kupaoni i tom prilikom otuđio velik zlatni prsten čija je vrijednost procijenjena na 2000 eura – rekli su u policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

Iz policije su uputili posebno upozorenje građanima, posebice ruralnih dijelova grada da je nekadašnje navike potrebno mijenjati. Stoga, ako se ne nalazite kod kuće, kuću obavezno zaključajte kako vaša imovina ne bi postala lak plijen lopovima koji haraju velikogoričkim područjem.

Podijeli