°C 1

Još 12 Velikogoričana pozitivno na Covid-19

14.10.2020.

Maja Peranić

U Zagrebačkoj županiji danas je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom od čega je najviše, čak 12, s područja Velike Gorice. Ozdravilo je 6 osoba sa županijskog područja.

Osim u Velikoj Gorici, novi su slučajevi danas zabilježeni u svim gradovima Zagrebačke županije osim u Svetom Ivanu Zelini. U Dugom Selu je 9 novozaraženih, u Samoboru 5, u Vrbovcu 4, a Jaska i Ivanić-Grad imaju po 2 nova slučaja. Po jedan slučaj danas je u Svetoj Nedelji i u Zaprešiću, a nove slučajeve broje i općine Brdovec, Križ i Brckovljani, svaka po jednog novozaraženog.

Dobra je vijest da je 6 osoba ozdravilo.

-Od 39 novooboljelih osoba 15 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u Njemačkoj, 2 uz sportska događanja, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 72 osobe-izvijestili su iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.