Novosti Sport Događanja

Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima

14.03.2023. / Klara Kosić

Gradonačelnik Velike Gorice posjetio je budući VG Poduzetnički inkubator u Podložnici. 

Vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna, od čega je 21,2 milijuna kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalih 5 milijuna sredstvima Grada, Poduzetnički inkubator prostirat će se na dvije razine površine 2.031 metara četvornih bruto građevinske površine, odnosno tlocrtne površine od 1.137 metara četvornih, i neto korisne površine zgrade 1.845 metara četvornih, a pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije, Domagoj Iličić, objasnio je što će Poduzetnički inkubator sve sadržavati.

- Projekt je prilagođen da odgovara potrebama mladih i inovativnih tvrtki. U samom prizemlju nalazi se co-working prostor, 24 radna mjesta koja će biti na dispoziciji svim freelancerima koji će doći ovdje ostvarivati svoje ideje, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. Dolje u prizemlju je moderna konferencijska dvorana od 100 mjesta koja će biti na raspolaganju budućim stanarima i poduzetnicima. Na katu imamo 30 ureda za poduzetnike, dvije sobe za sastanke opremljene modernom opremom za komunikaciju. Uz to bit će tri mini-laba na samom katu koji će biti opremljeni suvremenom opremom, 3D printerima, 3D skenerima, dronovima, koji će također biti na dispoziciji svim stanarima zgrade - objasnio je Iličić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije.

Uz to je pozvao sve sugrađane koji se žele baviti poduzetništvo i pokrenuti vlasititi posao, da se prijave na start-up VG pred-inkubacijski program koji počinje sljedeći tjedan, te da uz pomoć iskusnih mentora realiziraju svoje ideje i postanu budući stanari ovoga inkubatora. Prijave traju do 20. ožujka, a kick-off day za pred-inkubacijski program je 22. ožujka.

Poduzetnički centar prvenstveno je namijenjen goričkim inovativnim tvrtkama, kao odgovor na nedostatak kvalitetno opremljene lokacije za potrebe MSP-ova i potencijalnih poduzetnika s inovativnim idejama, s ciljem da se podigne razina pozitivne poduzetničke klime i rasta zapošljavanja na širem području grada Velike Gorice. No također će biti otvoren i za druge tvrtke Zagrebačke županije i okolnih općina koji će htjeti dijeliti svoje znanje i iskustvo.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je Poduzenički inkubator kao kapitalni projekt za razvoj poduzetništva koji, uz Regionalni centar izvrsnosti, Veliku Goricu čini modernim i suvremenim europskim gradom. 

- Vjerujemo kako će iz ove zgrade u budućnosti izaći jedan novi Rimac ili jedan novi Infobip. Projekt je financijski većinom financiran EU sredstvima, što je još jedna potvrda pripreme kvalitetnih gradskih projekata. Ciljana skupina su mladi poduzetnici inovativnim idejama i željom pokretanja vlastitog poduzeća kroz mogućnost stjecanja novih vještina i znanja, druga skupina su učenici i studenti koji će kroz izvođenje prakse i stjecanja kontakta s poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještine i iskustva, a treća ciljana skupina su poduzetnici do 5 godina starosti pristupa koji imaju svoje obrte mlađe od pet godina gdje će svojim uslugama i umrežavanjem pokušati se što bolje ostvariti na tržištu. Ovaj poduzetnički inkubator, gradi se i centar izvrsnosti čime postajemo moderan suvremen Europski grad - rekao je Ačkar. 

 

Projekt izgradnje i opremanja VG Poduzetničkog inkubatora osnažit će početak poslovanja poduzetnika početnika kroz niže troškove u početnim godinama poslovanja te kroz pružanje savjetovanja svim korisnicima poslovnih prostora, kontinuirano educiranje te mentoriranje. Obzirom na trenutan manjak ovakvog sadržaja, vrlo brzo se očekuje popunjavanje svih kapaciteta inkubatora nakon početka rada.

Galerija slika

Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima Kapitalni projekt za razvoj poduzetništva: VG Poduzetnički inkubator pružit će modernu opremu i prostor mladim poduzetnicima

Podijeli