°C 14

Korona: Gorica i danas na nuli, u županiji tri nova slučaja!

31.07.2020.

Maja Peranić

Novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Velike Gorice nema. Kažu to najnoviji podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji nove slučajeve bilježi na samoborskom i jaskanskom području.

Velika Gorica je tako već tjedan dana bez ijednog novozaraženog te trenutno na cijelom području koje pokriva Ispostava doma zdravlja od koronavirusa boluje 12 osoba. Ukupno je od pojave virusa na velikogoričkom području bilo zaraženo 59 osoba, 43 ih je preboljelo virus, a 4 su osobe umrle.

U našoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježila je u posljednja 24 sata Ispostava Doma zdravlja Jastrebarsko, dok je jedna novi slučaj zabilježen u Ispostavi Samobor. Tako su se u posljednja 24 sata na području Zagrebačka županije pojavila 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, a stižu vijesti da su dvije osobe ozdravile.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas nova ozdravljenja bilježe Ispostave Samobor i Sveti Ivan Zelina, svaka po jedno ozdravljenje. Na području cijele županije dosad je izliječeno 187 osoba, a 11 ih je preminulo. U Zagrebačkoj županiji trenutno je 50 osoba koje boluju od Covid-19.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.