°C 20

Krao voće i povrće pa dolijao: Ekspresno uhvaćen kradljivac sa Gradske tržnice

30.11.2019.

Petar Brnada

Uz provalu u caffe bar u Gradićima, velikogorička policija u proteklom tjednu susrela se s još dvjema neuobičajenim krađama; sa jednom na željezničkom kolodvoru, a sa drugom koja je izvršena na prostoru Gradske tržnice.

Prvo je protekle subote, 23. studenog, usred dana oko 13 sati, od strane nepoznatog počinitelja izvršeno kazneno djelo krađe na štetu Hrvatskih željeznica.

-Krađa je izvršena na način da je nepoznati počinitelj na otprilike 500-tinjak metara od željezničkog kolodvora u Turopolju podesnim predmetom presjekao sveukupno osam bakrenih sajli pojedinačne dužine 1,5 metara, a koje služe za prikazivanje zauzeća određenog dijela kolosijeka na samoj željezničkoj stanici- kazali su u PP Velika Gorica.

Nastala šteta procijenjena je na 1500 kuna, a zbog navedenog kaznenog djela nije došlo do prekida redovnog željezničkog prometa, niti ugroze putnika, dodali su iz policije.

U noći sa 26. na 27. studenog, u vremenu od 15 do 6 sati, na prostoru Gradske tržnice u Školskoj ulici također je došlo do krađe, a u ovom slučaju na meti lopova bilo je voće i povrće lokalnih proizvođača i prodavača.  

-Krađa je izvršena na način da je nepoznati počinitelj ušao u prostor tržnice gdje je sa štandova ukrao voće i povrće, a nakon čega se sa ukradenim predmetima udaljio u nepoznato- priopćili su iz velikogoričke policije.

Nastala materijalna šteta iznosila je oko 2300 kuna, no dobra vijest je da je lopov ipak uspio dolijati snagama reda, a uz to je uspješno pronađen i dio ukradene robe.

-U svezi navedenog kaznenog djela, policijski službenici policijske postaje Velika Gorica, utvrdili su i proveli kriminalističko istraživanje nad 46- godišnjakom sa područja Gorice protiv kojega je redovnim putem podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Konkretno, utvrđen je počinitelj kaznenog djela te su neki ukradeni predmeti i vraćeni- rekli su u policiji.

Foto: Ilustracija