°C 28

Kreću Goričke večeri, od sutra na besplatne predstave, koncerte, izložbe..

05.06.2019.

Petar Brnada

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u suradnji s udrugama i drugim velikogoričkim organizacijama i ove godine donosi tradicionalnu manifestaciju Goričke večeri koja nudi razne kulturne programe među kojima se ističu koncerti, plesni nastupi, predstave i promocije kulturnih sadržaja.

Ovogodišnja manifestacija održat će se od 4. do 18. lipnja na lokacijama Atrij u Šetalištu F. Lučića, Dvorana Gorica, Dvorana Galženica i Crkva sv. Petra i Pavla, dok će pozornice s više od 40 umjetnika, na ovogodišnjem 7. izdanju IZLOŽBE KANTAUTORA, biti smještene na Ranchu Kurilovec. Ulaz na sve programe je besplatan.

Nažalost, najavljivani recital “Takvim sjajem može sjati” u čast Arsenu Dediću i izvedbi Ksenije Erker odgođen je zbog bolesti izvođačice, pa se sam početak ove kultne gradske manifestacije pomaknuo na četvrtak kad nam u goste stiže teatar Puna kuća s predstavom “Zvukolika šuma”.

Riječ je o dječjoj predstavi autorica Svetlane Patafte i Lucije Stanojević, a u izvedbi Svetlane Patafte i violinista Dominika Kisića i Petre Bratković. Radi se o interaktivnoj predstavi o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, ton i melodija u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide s izvođačima, a na kraju predstave publika postaje „orkestar“.

-Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djeca se pripremaju za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe. Početak je u 19 sati u atriju Šetališta F. Lučića 15, a u slučaju lošeg vremena seli u dvoranu Galženica- kazali su iz Turističke zajednice Velike Gorice.

Iste večeri od 20 sati očekuje vas Poetsko glazbeni program Udruge umjetnika „SPARK“ koji će se održati u Dvorani Galženica, a bogat program nastavlja se već u petak kreacijama Turopoljskih mažoretkinja, izložbom, susretom pjevačkih zborova te predstavom za najmlađe.

Cjelokupni program Goričkih večeri možete pronaći na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta.

Foto: Ilustracija