Novosti Sport Događanja

Krešimir Ačkar: Besplatan vrtić za svu djecu u Velikoj Gorici

12.05.2021. / Petar Brnada

Besplatan vrtić za svu velikogoričku djecu najvažnija je mjera koju planiramo provesti u sljedećem mandatu, najavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

U protekloj pedagoškoj godini u vrtićima na području Velike Gorice bilo je više od 2200 djece, a sasvim je realno očekivati da će se ta brojka povećavati u idućim godinama s obzirom da u Veliku Goricu doseljava sve više mladih obitelji s djecom koje upravo naš grad vide kao idealno okruženje za odgajanje svojih klinaca. Besplatan vrtić tako bi bio sigurno još jedan „magnetić“ više koji bi privukao nove obitelji.

Doznajemo da bi ovakav potez Grad Veliku Goricu koštao oko 12 milijuna kuna te da bi gospodarskim oporavkom nakon korone uistinu mogao zaživjeti. Iz gradskog proračuna trenutno se izdvaja 60 milijuna kuna za predškolski odgoj. Puna ekonomska cijena po djetetu iznosi 2000 kuna, od čega roditelji plaćaju četvrtinu, a ovom najavljenom mjerom i taj dio ubuduće bi bio financiran kroz gradski proračun.

-Kvalitetnim socijalnim i demografskim mjerama, te pronatalitetnom politikom želimo zadržati mlade obitelji u našem gradu i stvoriti poticajno okruženje za doseljavanje mladih obitelji u Veliku Goricu- poručio je Ačkar.

Podijeli