Novosti Sport Događanja

KUD 'Nova zora' slavi 100. obljetnicu: U Lomnici pripremaju svečanu sjednicu, ali i veliku monografiju

06.06.2019. / Petar Brnada

Kulturno-umjetničko društvo Nova zora iz Donje Lomnice ove godine navršava 100. obljetnicu djelovanja, a u sklopu svoje velike proslave odlučili su pripremiti niz programa koje će provesti tijekom cijele godine.

Kako kažu iz Lomnice, jedan od većih i zahtjevnijih programa u organizacijskom i financijskom pogledu je izdavanje monografije koja bi bila presjek 100 godišnjeg kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja u Donjoj Lomnici.

-Monografija je svjedočanstvo proteklog vremena, dokumentirano slikom i riječima. U projekt su uključeni brojni suradnici, članovi KUD-a i vanjski stručnjaci i suradnici. Kulturno umjetničko društvo „Nova Zora“ iz Donje Lomnice već 100 godina obogaćuje društveni i kulturni život svojega mjesta ali i u brojnim drugim sredinama u zemlji i inozemstvu u kojima je nastupalo te kroz ples i glazbu  oživljava tradiciju i starinu- otkriva tajnica KUD-a, Zlatica Krznarić.

Pritom iz KUD-a dodaju da sto godina kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja Društva počiva na radu entuzijasta i volontera te im je želja svečano, i radno, obilježiti ovu značajnu obljetnicu nizom kulturnih događanja tijekom godine, od pripreme, izdavanja i promocije monografije, svečane skupštine, koncerata, do manifestacije Vojkovi dani.

-Svaka svečanost i važna obljetnica podrazumijeva i drage goste koji će ju s nama obilježiti i učiniti još ljepšom i svečanijom- kaže tajnica Krznarić.

Proslava velikog rođendana započet će subotnjom svečanom sjednicom koja će se u Društvenom domu održati u 19 sati, pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, Zagrebačke županije, Ministarstva kulture, Hrvatskog sabora kulture te Grada Zagreba.

Podijeli