Kulinarska radionica sa Špičekom i Lajtmanom: „Turopoljska svinja mora postati prepoznatljiv brend na menijima restorana“
S ciljem da turopoljska svinja postane prepoznatljiv brend prisutan na menijima restorana, Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Veleučilištem Baltazar iz Zaprešića organizirala je kulinarsku radionicu koju su vodili ugledni hrvatski kuhari Tomislav Špiček i Raul Lajtman.
Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj poljoprivrede i turizma u našem kraju. Ona ne podnosi industrijski uzgoj u zatvorenom već treba šumsku ishranu i mnogo kretanja, a da dosegne zrelost trebaju joj pune dvije godine. Međutim, upravo te činjenice ovu pasminu svinja čine vrlo cijenjenom – pogotovo iz gastronomskog kuta.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je prisustvovao kulinarskoj radionici podsjetio je da Grad Velika Gorica i Plemenita opčina turopoljska zajedno provode programe poticanja uzgoja turopoljske svinje i plasmana proizvoda od njezina mesa.

-Ulaganje u znanje svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi. Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje kao i u provođenje projekata sigurnije kročimo prema našim ciljevima - naglasila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.
Galerija slika
Carević: Zaslužili smo pobijediti, a preuzet ću na sebe što nisam stavio neke druge igrače u prvih 11...
Rukometaši 'zaledili' Varaždince na 'minus deset': Nevjerojatni Marin Sorić upisao 19 obrana, Bruno Mlakar predvodio napad sa sedam golova, bez promašaja!
Vukovar i Vito Čaić razveselili Ivana Šćepinu: Ovaj sport donosi svjetlo i u one najteže trenutke
Užas u Selnici Šćitarjevskoj: Žena ubila člana obitelji
Kalajžić pojačao Goricu, Validžić najavio Crikvenicu: Trener vjerujem u mene, što je dobro za moje samopouzdanje
S igračem više u završnici ipak bez preokreta protiv Vukovara, Kavelj atraktivno zabio za bod: Tri puta pogađali okvir, jedan gol poništio VAR...