°C 23

Lažno se predstavio i opljačkao 85-godišnju ženu

25.03.2017.

ivana

Novi slučaj prevare dogodio se u Buševcu gdje je žrtva drskog lopova bila 85-godišnja žena.

U jutarnjim satima nepoznati počinitelj pozvonio je na vrata kuće 86-godišnje Buševčanke i lažno se predstavio kao djelatnik teleoperatera. Nakon što ga je žena pustila u kuću lopov je iskoristio njemu nepažnju i ukrao novac. Ovim kaznenim djelom 85-godišnjakinja je oštećena za oko tisuću kuna.

Iz policije upozoravaju kako nitko ne bi trebao puštati nepoznate osobe u unutrašnjost svoga doma jer su ovakvi oblici prevara sve češći, posebno naglašavaju ukoliko se starijim građanima predstave nepoznate osobe kao teleoperateri, bankari, HEP-ovci i drugo, i traže novac da nikako ne nasjedaju na takve prevare. Posebno valja upozoriti starije članove obitelji ili u susjedstvu koji žive sami i nisu upoznati s ovakvim slučajevima.

Alarm omeo lopova u krađi

Na meti lopova našla se i obiteljska kuća u Velikoj Gorici. Nepoznati počinitelj prišao je sa stražnje strane kuće, gdje je zavlačenjem alata obio prozor i ušao u unutrašnjost kuće dok su vlasnici bili na katu. Srećom, oglasio se alarm što je uzbunilo stanare, ali i lopova koji je dao petama vjetra.

U ponedjeljak, 20. ožujka  34-godišnji Goričanin prijavio je kako mu je u Ulici Augusta Cesarca ukraden bicikl u noći s nedjelje na ponedjeljak. Šteta seže do 6.000 kuna.