°C -1

Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo konačno dobili prijevoznika!

04.03.2019.

Petar Brnada

Nakon višemjesečnih pregovora između Općine Pokupsko, Autoturista d.o.o. i brojnih drugih prijevoznika, mještani naselja Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo konačno su dobili mikro-prijevoznika uz čiju će uslugu od danas moći bezbrižno putovati do svojih odredišta.

Kako su priopćili iz Općine, uslugu mikro-prijevoza na područjima spomenutih naselja obavljat će prijevoznik OTIUM PUTOVANJA d.o.o. koji je u potpunosti udovoljio propisanim uvjetima, a ugovor je potpisan u skladu s Odlukom o mikro-prijevozu Općinskog vijeća Općine Pokupsko i nakon provedenog postupka javne nabave.

Prijevoz putnika započeo je s današnjim danom, a prvu voznu kartu koja iznosi 5 kuna u jednom smjeru, kupio je načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

-Uvođenjem ovakve vrste prijevoza, mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda napokon imaju uspostavljenu vezu sa autobusom ZET-a, te mogu nesmetano putovati do svojih odredišta poručili su iz Općine.

Podsjetimo, zbog ukidanja autobusne linije Velika Gorica – Lijevi Štefanki, stanovnici ovog naselja ostali su prometno odsječeni od Velike Gorice i Zagreba. Najbliža linija javnog prijevoza udaljena je 6,5 kilometara, kod Žužić Brda do kuda su mještani morali pješačiti nakon što je Autoturist Samobor ukinuo redovnu liniju za Lijeve Štefanke.

Vozni red možete pronaći OVDJE.